Rellen na Vitesse - Ajax

Rellen in Arnhem na Vitesse - Ajax: 'Hele vervelende smet op mooie voetbaldag'

20 mei om 13:59

In het centrum van Arnhem zijn zondagavond diverse agenten belaagd door een groep relschoppers. Dat vond plaats na de wedstrijd tussen Vitesse en Ajax

Vitesse speelde zondag in het eigen GelreDome met 2-2 gelijk tegen Ajax. De wedstrijd zelf verliep zonder problemen, maar later op de avond ging het mis. De politie kreeg om 20.00 uur een melding van een vechtpartij op de Korenmarkt. "Er werd met de nodige spullen gegooid en agenten werden bij aankomst belaagd", aldus een woordvoerder, opgetekend door Omroep Gelderland

De ME hoefde er niet aan te pas te komen, en de rust was binnen een uur weer terug. Toch werden er twee aanhoudingen verricht. "Een 28-jarige man uit Driel voor belediging en een 20-jarige man uit Zevenaar voor openlijke geweldpleging. Laatstgenoemde op het Nieuwe Plein nadat hij het eerder nodig vond om met een steen richting een andere groep te gooien, waar ook een agent tussenstond", vervolgt de politiewoordvoerder. 

Vanwege het geweld richting de agenten loopt er inmiddels een onderzoek naar de ongeregeldheden. Een groot aantal relschoppers droeg een Vitesse-shirt. Op basis daarvan wordt de conclusie getrokken dat het overgrote deel uit de regio Arnhem komt. Op beelden die op Instagram geplaatst zijn, is buitensporig geweld zichtbaar. Te zien is hoe een man bewusteloos wordt geschopt.

Er hebben zich nog geen slachtoffers gemeld bij de politie, die spreekt van een 'hele vervelende smet op de mooie voetbaldag'.