Overtuigend Olympiakos meldt zich naast Fiorentina in finale Conference League

9 mei - 22:56 Laatste update: 23:05
9

Olympiakos is donderdagavond ten koste van Aston Villa doorgestoten tot de finale van de Conference League. Na de zege van vorige week in Birmingham, was Olympiakos ook donderdag in Athene te sterk voor de ploeg van trainer Unai Emery.

Olympiakos zorgde vorige week voor een grote verrassing door uit in Birmingham met 2-4 te winnen van Villa. De uitgangspositie voor het bereiken van de finale was dan uitstekend toen er om 21.00 uur afgefloten werd.

Villa wist wat het te doen stond, maar kreeg al na tien minuten spelen de 1-0 om de oren. Spits Ayoub El Kaabi rondde een goede aanval af, en maakte daarmee zijn vierde doelpunt in twee duels met de Engelsen. Villa had in het restant van de eerste helft veel meer balbezit, en werd ook een aantal keer gevaarlijk. Toch wist Olympiakos op de been te blijven.

Dat lukte de Grieken ook na rust. Villa bleef de dominante ploeg, maar slaagde er maar niet in om de defensie van Olympiakos te slechten. In de slotfase maakte absolute Villa-beul El Kaabi zijn tweede van de avond, waardoor de Mavroprasini zich op woensdag 29 mei mogen gaan melden in de finale. Daarin is Fiorentina de tegenstander.