Van Dijk verwelkomt Slot met open armen

Van Dijk verwelkomt Slot met open armen: 'Ik ben heel benieuwd en heb veel vragen'

20 mei om 15:00
Laatste update: 20 mei om 17:15

Virgil van Dijk gaat Arne Slot met open armen ontvangen. De aanvoerder van Liverpool is erg benieuwd naar wat de trainer, die Feyenoord na drie succesvolle jaren inruilt voor de Engelse topclub, voor ideeën wil gaan overbrengen op de spelersgroep. 

Van Dijk speelde zondag tegen Wolverhampton Wanderers zijn laatste wedstrijd onder Jürgen Klopp. Na afloop gaven de twee elkaar een innige omhelzing. Waar de Oranje-international afscheid nam van Klopp, doet hij dat allerminst van Liverpool. "Ik kijk nu alweer uit naar het volgende seizoen, om heel eerlijk te zijn", aldus Van Dijk, opgetekend door The Athletic

"Verandering kan eng zijn, omdat je niet altijd weet wat er gaat gebeuren, maar het enige wat je kan doen is de club vertrouwen", vervolgt Van Dijk, die zin heeft in het Slot-tijdperk. "Ik ben heel benieuwd en heb erg veel vragen. De Premier League en liverpool is natuurlijk een heel ander niveau, maar we zijn hier voor hem (Slot)."

"Ik zal er voor hem zijn, wat hij ook nodig heeft", vertelt de centrumverdediger, die op Anfield nog een contract heeft tot medio 2025. "Het gaat erom dat we onze koppen bij elkaar steken, en dat we hem een kans geven zodat hij en de andere mensen die naar de club komen kunnen laten zien waartoe ze in staat zijn. Iedereen weet dat onze verwachtingen gigantisch zijn, en het gaat erom dat je dat in de juiste banen kan leiden en dat je het maximale uit de spelers kan halen."

Toekomstplannen
Tot slot wordt Van Dijk gevraagd naar zijn toekomstplannen. "Mijn toekomst is op dit moment niet belangrijk", zegt hij daarover. "Het enige wat ik nu kwijt kan is dat wel zeker weet dat ik het niet droog ga houden als ik hier ooit afscheid neem."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: