Wirtz speler van het seizoen in Bundesliga

Bellingham heeft opvolger: Leverkusen-ster uitgeroepen tot beste Bundesliga-speler

20 mei om 16:07
Laatste update: 20 mei om 17:13

Florian Wirtz is maandag uitgeroepen tot Speler van het Seizoen in de Bundesliga. De aanvallende middenvelder heeft een krankzinnig goed seizoen achter de rug met Bayer Leverkusen, dat ongeslagen kampioen van Duitsland werd. 

De 21-jarige Wirtz was dit seizoen één van de absolute uitblinkers bij Leverkusen, dat het topseizoen komende woensdag van nóg meer glans kan voorzien. Dan staat de Europa League-finale tegen Atalanta Bergamo op het programma.

In de Bundesliga was Wirtz goed voor elf doelpunten en twaalf assists. Daarmee drukte hij een grote stempel op de prestaties van de ploeg van trainer Xabi Alonso. De zestienvoudig international treedt in de voetsporen van een aantal hele grote spelers. De afgelopen seizoenen gingen respectievelijk Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Robert Lewandowski (Bayern München), Erling Haaland (Borussia Dortmund) en Christopher Nkunku (RB Leipzig) de prijs in ontvangst.

Voor Wirtz is het seizoen na komende woensdag nog niet voorbij. Hij maakt deel uit van de definitieve selectie van Duitsland, dat in de groepsfase op het EK speelt tegen Schotland, Hongarije en Zwitserland. 

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: