Trauner over Slot-opvolging

Trauner hoopt niet op Slot-clone bij Feyenoord: 'We moeten niet alles kopiëren'

20 mei om 15:52
Laatste update: 20 mei om 17:14

Gernot Trauner vindt niet dat Feyenoord op zoek moet gaan naar een één op één kopie van Arne Slot. De Oostenrijkse verdediger hoopt volgend seizoen soortgelijk voetbal te kunnen gaan spelen in Rotterdam, maar staat tegelijkertijd open voor nieuwe ideeën van een nieuwe trainer.

"Die beslissing is niet aan ons als spelers", antwoordt Trauner als De Telegraaf hem vraagt of Feyenoord een kopie van Slot moet gaan zoeken. "Anderen (directeur Dennis te Kloese red.) weten dat beter. Voor ons als spelers mag het niet uitmaken wie de nieuwe trainer wordt. We moeten het die trainer in ieder geval gemakkelijk maken, hem steunen en de weg die hij voorstelt bewandelen."

Feyenoord heeft onder Slot drie seizoenen gevoetbald op een manier waarbij de kwaliteiten van vrijwel alle spelers boven kwamen drijven. Die lijn wil Trauner doorzetten. "Daar moet je gebruik van maken. Echter zal Arne’s opvolger z'n eigen ideeën daaraan willen toevoegen. Als spelers moet je daarvoor openstaan. We moeten niet alles kopiëren. Iedere coach heeft z'n eigen kwaliteiten en die moet hij loslaten op Feyenoord. Het gaat erom dat de nieuwe trainer een duidelijk plan heeft en dat moeten we volgen", concludeert de 32-jarige stopper, die zondag zijn eerste goal in Feyenoord-dienst maakte. 

Naast Slot, die naar Liverpool vertrekt, raakt Feyenoord mogelijk meer dragende krachten kwijt. Zo wordt Lutsharel Geertruida, net als vorig jaar, in verband gebracht met een transfer. Die lonkende exodus boezemt Trauner geen angst in. "Dat is ieder jaar het geval geweest bij Feyenoord. De eerste transferzomer verloren we het halve team, daarna iets minder. Je moet transfers ook zien als beloning voor de prestaties van een team. Feyenoord heeft bewezen het goede adres te zijn voor talentvolle spelers om een volgende stap in je carrière te kunnen maken. Op de spelersmarkt kan de club daarvan profiteren."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: