Afscheid zonder prijs voor Van Bommel: Antwerp verliest bekerfinale

Afscheid zonder prijs voor Van Bommel: Antwerp verliest bekerfinale

9 mei - 17:28 Laatste update: 18:21
67

Royal Antwerp FC en Mark van Bommel zijn er donderdag niet in geslaagd om voor het tweede jaar op rij de Belgische Beker te veroveren. The Great Old verloor in de finale met 1-0 van Union Sint-Gillis.

Van Bommel ruimde basisplaatsen in voor Owen Wijndal, Gyrano Kerk, Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en ex-Ajacied Toby Alderweireld. De Nederlandse coach koos voor een behoudende aanpak in het uitverkochte Koning Boudewijnstadion, waardoor de eerste helft weinig vertier opleverde. Union had lange tijd liefst 75 procent balbezit, maar wist niet door de Antwerpse muur te spelen. Aan de andere trof Ekkelenkamp de paal.

Op slag van rust liep Antwerp alsnog in het mes. Na een hoekschop viel de bal voor de voeten van Machida en die opende de score. In de tweede helft miste de ploeg van Van Bommel het vernuft om echt kansen af te dwingen, waardoor Union redelijk eenvoudig stand hield. Voor de Brusselaars is het de eerste grote prijs sinds 1914. 

Voor Van Bommel betekent het dat hij zonder prijs afscheid neemt bij Antwerp, dat eerder al titelprolongatie uit zicht zag verdwijnen. Vorig seizoen leidde de ex-coach van PSV zijn formatie nog naar de dubbel in België.