'PSV licht koopoptie Dest niet, verdediger zeer waarschijnlijk weg uit Eindhoven'

'PSV licht koopoptie Dest niet, verdediger zeer waarschijnlijk weg uit Eindhoven'

9 mei - 20:02 Laatste update: 20:22
211

Het lijkt erop dat PSV en Sergiño Dest na dit seizoen uit elkaar gaan. Dat meldt zowel Voetbal International als het Eindhovens Dagblad donderdagavond. Waar aanvankelijk gedacht werd dat de Eindhovenaren de koopoptie in het huurcontract zouden gaan lichten, lijkt dat nu toch niet te gaan gebeuren. 

Dest is dit seizoen een van de grote uitblinkers bij PSV. Het ging al geruime tijd over een mogelijk langer verblijf in Eindhoven. PSV wilde de optie in de huurovereenkomst met FC Barcelona graag lichten. Voor elf miljoen euro kon de kersverse kampioen hem definitief inlijven. PSV wilde Dest graag vastleggen, maar de koopoptie en het gewenste salaris bemoeilijkten de onderhandelingen, weet het ED. 

'Aan de opstelling van PSV veranderde in eerste instantie niets toen onlangs bekend werd dat Dest zijn voorste kruisband had afgescheurd', weet VI. Marcel Brands, de algemeen directeur van PSV, zei onlangs nog de Amerikaans international aan de selectie voor komend seizoen te te willen voegen, maar dat lijkt voor zowel de club als de speler nu niet meer de beste optie. 

De zwaar geblesseerde Dest is op dit moment in Amerika. Daar zal hij binnenkort geopereerd worden aan zijn knie, alvorens hij normaal gesproken per 1 juli weer terugkeert naar Barcelona, waar hij verder zal revalideren. Het lijkt, zo verwacht VI, het meest waarschijnlijk dat hij in Spanje zijn tot medio 2025 lopende contract uit gaat dienen. 

Na die periode, of eventueel in de winterse transferwindow van volgend jaar, is alles mogelijk. Mogelijk dat de vleugelverdediger zijn toekomst alsnog voortzet bij PSV. Dest speelde dit seizoen 27 officiële wedstrijden voor PSV. Daarin was hij goed voor twee doelpunten en zeven assists. 

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: