Praat mee op VP: NEC - AZ

Praat mee op VP: NEC - AZ

28 april - 11:20
98

NEC verloor tegen Feyenoord de bekerfinale, maar maakt nog altijd kans op de vijfde plek. Na het gelijkspel van Ajax tegen Excelsior gaan de Nijmegenaren bij winst op AZ over de Amsterdammers heen. AZ staat vierde, met acht punten achterstand op FC Twente. De ploeg van Maarten Martens heeft echter nog een wedstrijd tegoed, en als ze nog aanspraak willen maken op Champions League-voetbal zal er gewonnen moeten worden. Het duel vangt aan om 12:15 uur. Volg de wedstrijd hieronder in de live-omgeving van VoetbalPrimeur en praat mee!

AZ moet het nog stellen zonder Jordy Clasie. Ook Wouter Goes ontbreekt zondag. Alexandre Penetra staat daardoor in het centrum naast Riechedly Bazoer. Op linksback krijgt Mees de Wit de voorkeur boven David Møller Wolfe. Sven Mijnans, Kristijan Belić en Dani de Wit vormen het middenveld. Voorin moeten Ibrahim Sadiq, Ruben van Bommel en topscorer Vangelis Pavlidis het verschil maken.

Bij NEC ontbreekt Bart van Rooij, nadat hij in de verloren bekerfinale tegen Feyenoord uitviel met een hamstringblessure. Hij wordt vervangen door Brayann Pereira. De Franse vleugelverdediger weet Rober zondag voor zich op de rechterflank. Verder kent de opstelling van de Nijmegenaren geen verrassingen.

De opstellingen
NEC: Cillessen; Pereira, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers, Proper, Chery; Rober, Ogawa, Sano

AZ: Ryan; Sugawara, Penetra, Bazoer, M. de Wit; Mijnans, Belic, D. de Wit; Sadiq, Pavlidis, Van Bommel