'PSV zegt één contract formeel op, defensief duo nog in de wachtkamer'

'PSV zegt één contract formeel op, defensief duo nog in de wachtkamer'

3 april - 19:07
37

PSV heeft het contract van Boy Waterman formeel opgezegd, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De kans is aanwezig dat de veertigjarige goalie volgend seizoen actief is als keeperstrainer bij de Eredivisie-koploper. De aflopende contracten van André Ramalho en Shurandy Sambo zijn juist niet opgezegd.

Alle betaald voetbalclubs moeten spelers met een aflopend contract voor 1 april duidelijkheid verschaffen. Dat heeft PSV gedaan met Waterman: de club heeft hem laten weten dat zijn aflopende verbintenis in principe niet wordt verlengd, zo klinkt het. Dat hoeft echter niet te betekenen dat PSV en de doelman uit elkaar gaan: volgens het ED gaan club en speler nog met elkaar in gesprek over de toekomst. 'Waarschijnlijk is dat om te kijken of een rol als keeperstrainer mogelijk is', schrijft de lokale krant.

PSV heeft het aflopende contract van Ramalho niet opgezegd. Dat was ook niet nodig, doordat de Braziliaan nog altijd over zijn eerste contract beschikt in Eindhoven. PSV is wel voornemens om deze maand duidelijkheid te geven aan Ramalho over zijn toekomst. Mogelijk kan de stopper blijven als back-up, maar of hij daar zelf ook oren naar heeft moet nog blijken.

Het contract van Sambo is eveneens niet opgezegd. Dat hoeft echter nog niet te betekenen dat de rechtsback in Eindhoven blijft: dat zal in een later stadium duidelijk worden.