Van der Maarel zet tweetal in zonnetje: 'Mede door hem staan we waar nu staan'

Van der Maarel zet tweetal in zonnetje: 'Mede door hem staan we waar nu staan'

3 april - 19:58 Laatste update: 19:58
6

Mark van der Maarel ziet dat FC Utrecht veel te danken heeft aan Frans van Seumeren en Erik ten Hag. De afzwaaiend clubicoon ziet dat eerstgenoemde met zijn financiële, maar ook organisatorische bijdrage belangrijk is voor Utrecht. Van der Maarel stelt dat de Domstedelingen onder Ten Hag juist een 'professionaliseringsslag' hebben gemaakt.

In een uitgebreid interview met Voetbal International vertelt Van der Maarel, die na dit seizoen stopt als profvoetballer, over Van Seumeren. "Frans van Seumeren heeft veel geld gestoken in de club, maar zijn bijdrage is niet alleen financieel", zo stelt de verdediger, die inmiddels al bijna zestien jaar bij Utrecht speelt. Hij kijkt ook naar de organisatie en altijd richting de toekomst. Zoals nu bijvoorbeeld met de aankoop van het stadion."

"Mede dankzij hem staat FC Utrecht nu waar het staat", is Van der Maarel duidelijk over Van Seumeren. "Als speler zie je hem gek genoeg vooral in hele goede of hele slechte tijden. Dan komt hij in beeld. Ik heb een goede relatie met hem. In de afgelopen periode ging dat ook over mijn rol na mijn voetballoopbaan."

Vervolgens vertelt de 34-jarige routinier over Ten Hag. "Ik denk dat FC Utrecht onder Erik ten Hag de belangrijkste professionaliseringsslag heeft gemaakt. Je merkte dat de club echt stappen maakte, in de bewustwording van wat erbij komt kijken in de top. Die heeft ons als selectie ook op het veld naar een hoger niveau gebracht, maar dat gold ook voor de organisatie buiten de lijnen."