Bijzondere afgang voor AZ: Heracles wint met klinkende cijfers

3 april - 20:38 Laatste update: 21:19
127

AZ heeft een beschamende nederlaag geleden op bezoek bij Heracles Almelo. De Alkmaarders werden met liefst 5-0 van het veld geveegd op Erve Asito.

Op de dag dat AZ de komst van Merijn Zeeman als nieuwe algemeen directeur aankondigde, wilde de ploeg van Maarten Martens goede zaken doen met het oog op de verdeling van de Europese tickets in de Eredivisie. Na twintig minuten gooide Brian De Keersmaecker echter roet in het Alkmaarse eten. Hij schoot fraai raak op aangeven van Fredrik Oppegard.

Nog voor rust ging het helemaal mis voor AZ. Na een snelle uitbraak werd Jizz Hornkamp onderuit gehaald door Riechedly Bazoer en scheidsrechter Lindhout wees naar de stip. Diezelfde Hornkamp verzilverde het buitenkansje. Meteen na de 2-0 werd Heracles weer gevaarlijk en dit keer werd Bryan Limbombe gevloerd door Kristijan Belic. Weer verzilverde Hornkamp de penalty.

Voor AZ bleek het een totale off-day. In de tweede helft was de ploeg van Martens niet bij machte de spanning terug te brengen. Verder dan wat schoten van afstand kwamen de bezoekers niet. De afgang werd zelfs nog groter. Invaller Mohamed Sankoh scoorde in de slotfase nog twee keer. Het zorgde voor grote vreugde in Almelo.

De formatie van Erwin van de Looi staat nu zeven punten voor op nummer zestien Excelsior. Daarnaast wordt ook rivaal FC Twente een handje geholpen. AZ heeft nog altijd vier punten minder dan Twente, dat zaterdagavond nog speelt tegen sc Heerenveen.