Feyenoord staat voor recordtransfers: 'Ze kunnen toppers nu betalen'

Feyenoord staat voor recordtransfers: 'Ze kunnen toppers nu betalen'

4 april - 12:28
120

Feyenoord zal komende zomer haar eigen records gaan breken op de transfermarkt. Dat schrijft Voetbal International. Volgens clubwatcher Martijn Krabbendam gaan de Rotterdammers onder meer op zoek naar een 'Arnaut Danjuma-achtige' speler.

Feyenoord weet zich zo goed als zeker van de verhoogde inkomsten uit de Champions League, terwijl spelers als Lutsharel Geertruida, David Hancko, Mats Wieffer en Santiago Gimenez een transferklapper kunnen maken. Desondanks jaagt de uittredend kampioen nog altijd graag op koopjes. in dat licht komen Gijs Smal en Anis Hadj Moussa naar De Kuip. Zij worden tegelijkertijd als verbetering gezien ten opzichte van Marcos López en Alireza Jahanbakhsh.

Wedden

Meer odds

Bovendien blijft er door de goedkope Smal en Hadj Moussa letterlijk geld over voor grote deals. Feyenoord gaat deze zomer transfersommen betalen die het nooit eerder heeft betaald, aldus VI. 'Het is wat intern bij Feyenoord al tijden onderwerp van gesprek is: niet meer drie spelers halen van pak ’m beet zeven, acht miljoen, maar liever goed scouten, de kosten spreiden en wél een of twee toppers kopen om volgend seizoen het gat met PSV te verkleinen.'

Krabbendam stelt ook in de Dick Voormekaar Podcast dat er meer mogelijk is. Volgens de VI-verslaggever gaat het niet alleen om de transfersom, maar ook om de salarissen. De club gaat het salarishuis namelijk oprekken. "De echte verschilmaker kost tien miljoen euro plus. Dat gaat Feyenoord wel uitgeven, omdat het geld ook binnenkomt. Ze kunnen het nu zeker betalen. Een soort Danjuma-achtige voetballer willen ze."