Van Praag komt met eerste reactie op NOS-onthulling: 'Bezit ervan niet verzwegen'

Van Praag komt met eerste reactie op NOS-onthulling: 'Bezit ervan niet verzwegen'

5 april - 18:16
110

Michael van Praag heeft voor het eerst gereageerd op de fout die hij heeft gemaakt omtrent zijn Ajax-aandelen. De voorzitter van de raad van commissarissen heeft verzuimd zijn eigen aandelen Ajax bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) te laten registreren.

Dat nieuws bracht de NOS vrijdagmiddag naar buiten. De timing was voor Van Praag zeer ongelukkig, omdat hij eerder deze week op niet mis te verstane wijze Alex Kroes door de mangel haalde wegens diens handelen met voorkennis. Van Praag kocht in 1998 honderd Ajax-aandelen. Wettelijk moest hij dit uiterlijk twee weken na zijn eerste werkdag in de Johan Cruijff Arena laten registreren.

Inmiddels is Van Praag ruim vier maanden werkzaam als voorzitter van de rvc. In gesprek met De Telegraaf noemt hij het een 'administratieve omissie'. "Het is wel aan de aandeelhouders en op de website gemeld. Dus ik heb het bezit ervan niet verzwegen", laat hij optekenen. 

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) rekent het Van Praag zwaar aan. "Het gaat om het principe. Dat principe heeft hij ook heel duidelijk richting Alex Kroes verwoord. Op dit niveau speel je als beursgenoteerd bedrijf in de Champions League en dan moet je gewoon aan de wet- en regelgeving voldoen", stelde Gerben Everts, directeur van de VEB, eerder op de vrijdag.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal: