FC Dordrecht en ADO maken geen fout, play-off-droom van MVV blijft in leven

5 april - 21:55
19

ADO Den Haag en FC Dordrecht hebben vrijdag geen fout gemaakt in speelronde 33 van de Keuken Kampioen Divisie. Door overwinningen op SC Cambuur en De Graafschap maken de twee clubs nog altijd kans op directe promotie. MVV won overtuigend van naaste concurrent Helmond Sport en mag nog altijd dromen van play-offs voor een plek in de Eredivisie.

SC Cambuur - ADO Den Haag 0-2
Cambuur en ADO rondden vrijdag het verzette duel al in Leeuwarden. ADO was op bezoek in Friesland de iets sterkere ploeg, maar in de eerste helft werd dat nog niet op het scorebord duidelijk. In de tweede helft zorgde Veerman al snel voor een applaus van het uitvak door fraai met een halve omhaal vanuit een lastige hoek binnen te schieten. In de slotfase besliste invaller Dhoraso Klas het duel met een heerlijk afstandschot.

De thuisploeg wist niet meer voor de gelijkmaker te zorgen, waardoor ADO de volle buit pakt en in het spoor blijft van nummer vier Dordrecht. De achterstand op nummer twee Roda bedraagt zes punten, maar de club uit Kerkrade speelde ook een wedstrijd minder.

FC Dordrecht - De Graafschap 2-1
Ook FC Dordrecht, dat nog altijd kans maakt op directe promotie, kwam vrijdagavond in actie en trof De Graafschap. De thuisploeg kwam in de openingsfase direct op voorsprong door een prachtige uithaal van Ilias Sebaoui, die dit seizoen van Feyenoord wordt gehuurd. De aanvallende middenvelder schoot fabelachtig binnen. De Graafschap reageerde echter binnen enkele minuten met de gelijkmaker van Ralf Seuntjens.

In het tweede bedrijf duurde het wederom niet lang voordat er een goal viel. Mathis Suray zette Dordrecht weer op voorsprong. Door de nipte zege blijft Dordrecht de vierde plaats vasthouden. De achterstand op nummer twee Roda bedraagt slechts vier punten, maar de club uit Kerkrade komt nog in actie.

MVV Maastricht - Helmond Sport 3-0
MVV heeft vrijdag goede zaken gedaan met het oog op promotie-play-offs. Helmond Sport werd in eigen huis verslagen met 3-0. MVV had in eigen huis minder balbezit, maar wel verreweg de meeste kansen. Tunahan Tasci opende de score na een klein half uur, terwijl Dailon Livramento en Mart Remans de score verder opvoerden.

Door de overwinning pakt MVV tijdelijk de gedeelde achtste plek en is er nog altijd een kans op play-offs voor eredivisievoetbal. Nummer zeven NAC heeft drie punten meer, maar speelde ook een duel minder.