Vermoedelijke opstelling: Feyenoord favoriet tegen Ajax ondanks afwezigen

Vermoedelijke opstelling: Feyenoord favoriet tegen Ajax ondanks afwezigen

7 april - 09:50 Laatste update: 09:54
85

Feyenoord pakte op eigen veld slechts één punt in de laatste vijf Klassiekers, maar krijgt zondag de uitgelezen mogelijkheid om dat aantal op te schroeven tegen het murw gebeukte Ajax. Trainer Arne Slot kampt nog wel met enkele vraagtekens. Dit is de vermoedelijke opstelling van Feyenoord.

Feyenoord stelde midweeks teleur tegen FC Volendam (0-0), maar is desondanks de grote favoriet tegen de aartsrivaal. In de defensie zou Marcos López zomaar weer aan de aftrap kunnen staan. Zeker als twijfelgeval Bart Nieuwkoop niet op tijd fit is, heeft Slot weinig andere smaken. In dat geval is Lutsharel Geertruida de rechtsback en staan Thomas Beelen en David Hancko in het centrum, voor keeper Timon Wellenreuther.

Wedden

Meer odds

Calvin Stengs keerde tegen FC Volendam terug van een blessure en lijkt ook tegen Ajax in de basis te staan. Dat gaat ten koste van Ramiz Zerrouki. Mats Wieffer en Quinten Timber zijn zekerheidjes op het middenveld. De voorhoede bestaat uit Yankuba Minteh, Santiago Gimenez en Igor Paixão. Ondanks de kritiek op de met zijn vorm tobbende Mexicaan, zal Ayase Ueda vermoedelijk op de bank plaats moeten nemen.

Luka Ivanusec wordt nog klaargestoomd voor De Klassieker, maar een basisplaats ligt niet in de verwachting. Dat geldt ook voor spelers als Alireza Jahanbakhsh en Antoni Milambo, die weer volledig meetrainen. Steunpilaren als Justin Bijlow, Gernot Trauner, Quilindschy Hartman moeten verstek laten gaan.

Feyenoord en Ajax staan zondag vanaf 14.30 uur tegenover elkaar in De Kuip. Eerder dit seizoen wonnen de Rotterdammers in het hol van de leeuw met liefst 0-4.

De vermoedelijke opstelling van Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, López; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão