Goaltjesdief uit Eredivisie droomt: 'Premier League is mijn stip aan de horizon'

Goaltjesdief uit Eredivisie droomt: 'Premier League is mijn stip aan de horizon'

6 april - 12:50 Laatste update: 13:01
39

Kaj Sierhuis is blij dat hij bij Fortuna Sittard zijn carrière nieuw leven heeft ingeblazen. Toch droomt de 25-jarige spits, die in Limburg tekende na een mislukt avontuur bij Stade Reims, van meer. 

Sierhuis geeft toe dat hij 'van ver moest komen' toen hij aan de slag ging bij Fortuna. "In twee jaar tijd heb ik geen wedstrijd langer dan 65 minuten gespeeld. Mijn carrière had een reset nodig." De eerste maanden van Sierhuis bij Fortuna stonden dan ook in het teken van één ding: fit worden. De spits kwam zichzelf flink tegen op de trainingen, vertelt hij. "Dat zat echt tegen het kotsen aan. Maar dat heb ik nodig om mijn grenzen te verleggen," laat hij optekenen door ESPN

Het harde werk van Sierhuis heeft zich uitbetaald. De voormalig jeugd-speler van Ajax scoorde dit seizoen al twaalf keer in de Eredivisie en drie keer in het bekertoernooi. Ook gaf hij drie assists in de competitie. Mede dankzij Sierhuis staat Fortuna op een tiende plek en is de club zeker van nog een jaar op het hoogste niveau van Nederland. 

Sierhuis wil desondanks zijn carrière een vervolg geven en neemt in de zomer een beslissing over zijn toekomst. "Ik wil erachter komen waar mijn plafond ligt. De Premier League is daarbij mijn stip aan de horizon. Mocht dat lukken, dan zou dat fantastisch zijn."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal: