PSV-talent speecht in kleedkamer na heerlijk debuut: 'De helft alweer vergeten'

PSV-talent speecht in kleedkamer na heerlijk debuut: 'De helft alweer vergeten'

6 april - 21:30
13

Jesper Uneken kan zijn geluk niet op na zijn debuut én eerste treffer voor PSV tegen AZ. De jongeling bepaalde de eindstand door de 5-1 binnen te schieten. Dat werd niet alleen in Eindhoven goed ontvangen.

PSV keek vrijwel de hele wedstrijd tegen een ruime voorsprong aan en dus durfde Peter Bosz het aan om Uneken in te laten vallen voor Luuk de Jong. Dat pakte niet verkeerd uit. Op aangeven van Sergino Dest bepaalde de negentienjarige spits de einstand op 5-1. Dat zorgde voor 'pure blijdschap' bij de jongeling. "Vanaf het moment dat ik erin kwam was ik aan het genieten", aldus Uneken tegenover ESPN. "Dat wordt ook tegen je gezegd. Het was een goede actie van Sergino. We weten dat dat zijn kwaliteit is. Ik koos positie en dan komt de bal perfect. Daarna is het genieten geblazen. Het is een heel mooi moment. Het is supermooi."

Na de wedstrijd gaf Uneken een speech in de kleedkamer van de Eindhovenaren. "Ja, die heeft plaatsgevonden. Ik was wat later binnen dan de rest en kreeg een staande ovatie. Toen ben ik op tafel gaan staan en heb ik gespeecht voor de kleedkamer." Wat Uneken precies gezegd heeft, weet hij niet exact meer. "In de adrenaline ben ik de helft alweer vergeten. Ik heb gezegd dat ik heel blij ben om in dit fantastische team mijn debuut te maken. Ik kan me niet beter wensen."

Niet alleen in Eindhoven werd zijn treffer goed ontvangen. Ook in Enschede juichte een enkeling. Vader Peter Uneken zit als assistent van Joseph Oosting op de bank bij FC Twente en kreeg vlak voor de aftrap tegen Fortuna Sittard door dat zijn zoon scoorde. Bij het zien van de beelden wordt de grijns van Jesper Uneken nog breder. "Die glimlach is heel mooi. Ik had hem al gesproken. Dit is super mooi. Het zijn hele mooie momenten dit. Ik denk dat mijn telefoon redelijk aan het ontploffen is."

Door de zege op AZ is het kampioenschap weer een stap dichterbij voor PSV. Toch durft ook Uneken zich nog niet te wagen aan het woord 'kampioenschap'. "Ik ga die uitspraak niet doen. We zijn hard onderweg om kampioen te worden."