FC Groningen laat in strijd om directe promotie punten liggen tegen NAC

7 april - 14:20
27

FC Groningen heeft zondag in eigen huis punten verspeeld tegen NAC Breda. De ploeg van trainer Dick Lukkien kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel en geeft directe concurrent en nummer twee Roda JC daarmee de kans om later op de dag verder uit te lopen. De Limburgers spelen vanaf 16.45 uur tegen VVV-Venlo.

Groningen won de laatste wedstrijden telkens zeer overtuigend, en begon dan ook als grote favoriet tegen NAC. De thuisploeg had in de eeste helft veelvuldig de bal, maar op een paar speldenprikjes na werd het niet echt gevaarlijk. De bezoekers doken daarentegen wel een aantal keer dreigend op voor het goal van Groningen, maar doelpunten vielen er niet in de eerste helft.

Na rust kwam NAC op voorsprong. De club uit Breda kreeg een strafschop, maar had een rebound nodig om daaruit te scoren. Manel Royo vond het net. Lang kon NAC niet genieten van de voorsprong, want na ruim een uur spelen maakte Johan Hove de gelijkmaker. De middenvelder scoorde na een mooie pass van Luciano Valente.

Zijn treffer blijft het laatste wapenfeit. Groningen blijft derde, en heeft 64 punten, evenveel als Roda, dat dus later op de dag tegen VVV speelt. NAC staat zevende en verkeert een beetje in een niemandsland, met vier punten minder dan Jong AZ en vijf punten minder dan De Graafschap.