'Ajax nadert akkoord met Graham Potter'

Ronkend gerucht uit Engeland: 'Ajax nadert akkoord met Graham Potter'

7 april om 14:22

Opvallend nieuws uit Engeland: Ajax zou heel dicht bij de komst van Graham Potter zijn als nieuwe trainer. Dat meldt transferverslaggever Sam van Thats Football. Een akkoord met de ex-coach van Brighton en Chelsea zou in een stroomversnelling zijn gekomen.

Het gerucht wordt nog niet opgepakt door de toonaangevende media, maar met bijna 120.000 volgers op X heeft Sam ook een flinke reputatie opgebouwd in Engeland. Hij meldt dat Potter naar Ajax al bijna in kannen en kruiken is. De 48-jarige oefenmeester moet komende zomer het stokje overnemen van John van 't Schip, die in een andere rol verder gaat in Amsterdam.

Potter zou uit de koker komen van de geschorste algemeen directeur Alex Kroes, maar inmiddels maken meerdere mensen binnen Ajax zich sterk voor zijn komst. Het zou ook een poging zijn van de raad van commissarissen om de bestuursraad tevreden te stellen. Onlangs vond er een ontmoeting plaats tussen vertegenwoordigers van Wasserman, die Potter begeleiden, en Ajax-bestuurders. 'Hoewel een deal nog niet rond is, lijkt deze wel aanstaande', klinkt het.

Potter stond voor het laatst aan het roer bij Chelsea. Daar kon hij geen potten breken. Eerder maakte hij wel veel indruk met Brighton. De Telegraaf-verslaggever Marcel van der Kraan claimde eerder al dat Potter zeer geïnteresseerd zou zijn om bij Ajax aan de slag te gaan. Het AD meldde vorige maand dat hij op een 'longlist' staat in de Johan Cruijff Arena.