Spelersrapport: Feyenoord vernedert Ajax, hoogste cijfer een 10

Spelersrapport: Feyenoord vernedert Ajax, hoogste cijfer een 10

7 april - 16:30
154

Feyenoord heeft zondag ongenadig uitgehaald in De Klassieker. De Rotterdammers vernederden aartsrivaal Ajax met liefst 6-0. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de oppermachtige ploeg van coach Arne Slot.

Timon Wellenreuther – 7: De Duitse doelman beleefde een kinderlijk eenvoudige middag. Hij was enkel toeschouwer in De Klassieker. Een serieuze beoordeling is daardoor onmogelijk. We houden het maar op een 7.

Bart Nieuwkoop – 8: Nieuwkoop kreeg de voorkeur boven Marcos López en maakte die uitverkiezing waar. De rechtsback speelde een sterke pot en bleef gaan, maar Geronimo Rulli voorkwam een treffer.

Thomas Beelen – 7: Beelen groeide dit kalenderjaar uit tot een openbaring, maar een nieuwe hoofdrol zat er voor hem simpelweg niet in tegen Ajax. Feyenoord was veel te sterk. Daardoor kwam de verdediger niet zo veel in het stuk voor.

David Hancko – 8: Hancko deelde in de feestvreugde door na een omhaal van Gimenez raak te koppen. Zoals vermeld bij Beelen, defensief werd Feyenoord nauwelijks getest, maar de Slowaak vindt altijd wel een manier om zijn stempel te drukken.

Lutsharel Geertruida – 7: Voor Geertruida was het enigszins onwennig als linksback. Hij moest in de opbouw veelvuldig naar zijn rechterbeen kappen, waardoor hij aanvankelijk niet helemaal in zijn kracht kwam.

Mats Wieffer – 6,5: Feyenoord had zondag geen belangrijke Wieffer nodig. De Oranje-international zag zijn ploeg heersen, zo ook op het middenveld.

Quinten Timber – 8,5: Timber stopte weer enorm veel energie in het duel en liep menig Ajax-middenvelder onder de voet. Aan de bal kon hij af en toe een betere keuze maken, maar de 5-0 mocht er zijn.

Calvin Stengs – 8: Stengs was nadrukkelijk op zoek naar ruimte tussen de linies, maar eenmaal aan de bal ontbrak aanvankelijk net de juiste afstemming met zijn teamgenoten. Hij kreeg het echter steeds meer op zijn heupen, geholpen door de riante voorsprong.

Yankuba Minteh – 10: Hij was vanaf het eerste fluitsignaal ongrijpbaar en stond aan de basis van de 1-0. Meteen daarna maakte hij er zelf 2-0 van, nadat hij Hato de bal afpakte. Minteh groeide uit tot de grote man door ook de 4-0 te maken. Een spetterend optreden.

Santiago Gimenez – 6: Weer lukte het niet voor de met zijn vorm worstelende Gimenez, die het onder meer oog in oog met Rulli aflegde. De Mexicaan snakt naar een doelpunt en was duidelijk teleurgesteld na zijn wissel.

Igor Paixão – 9: De vleugelspitsen van Feyenoord waren ditmaal wél beslissend. En hoe. Ook Paixão was genadeloos voor Ajax met twee fraaie goals. De lente is aangebroken en daarmee keert de Braziliaanse samba terug bij Feyenoord.

Invallers
Marcos López - x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Ayase Ueda - x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Alireza Jahanbakhsh - x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Ondrej Lingr - x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Luka Ivanusec  - x: Speelde te kort voor een beoordeling.