Spelersrapport: dramatische cijfers voor Ajax na nieuw dieptepunt

Spelersrapport: dramatische cijfers voor Ajax na nieuw dieptepunt

7 april - 16:45
153

Ajax heeft zondag een nieuw dieptepunt bereikt in De Klassieker. De ploeg van coach John van 't Schip werd vernederd door aartsrivaal Feyenoord, dat op alle fronten beter was: 6-0. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de Ajacieden na een ontluisterende en dramatische middag voor de Amsterdammers.

Gerónimo Rulli – 5: Rulli moest al voor rust drie keer vissen, maar hij was zeker niet de zwakste Ajax-speler op het veld. Zo voorkwam hij knap een goal van Gimenez. Na rust ging het tot zijn frustratie van kwaad tot erger.

Anton Gaaei – 5: In de vorige editie was hij de gebeten hond en werd hij voor rust gewisseld. Ook nu moest hij halverwege naar de kant, terwijl Gaaei toch nog enige strijdlust toonde.

Devyne Rensch – 4: Rensch deelde in de malaise bij Ajax. Hoewel zijn kompanen nog erger schutterden, was ook het jeugdproduct verre van overtuigend.

Ahmetcan Kaplan – 3: Een zeer slordige actie van Kaplan leidde de 1-0 in. Dat was bovendien niet zijn eerste en enige misser. De Turk beleefde een desastreuze middag. 

Jorrel Hato – 3: Net als zijn Turkse kompaan leidde hij een Feyenoord-doelpunt in met een bijzondere keuze in de opbouw. De al veel geprezen jongeling wist niet waar hij het zoeken moest en schutterde samen met Kaplan.

Kenneth Taylor – 3,5: Volgens Aad de Mos kan Taylor mee bij Real Madrid en FC Barcelona, maar in dit Ajax houdt hij het hoofd absoluut niet boven water. De frustraties bij de middenvelder namen steeds meer toe.

Sivert Mannsverk – 3,5: Mannsverk slaagde er totaal niet in om ook maar enige controle uit te oefenen op het middenveld van Ajax. De krachtsverhoudingen waren veel en veel te groot.

Benjamin Tahirovic – 2,5: Tahirovic werd aan alle kanten voorbijgelopen en afgetroefd. De Bosniër kon het totaal niet bijbenen in Rotterdam. En was één van de grootste dissonanten.

Kristian Hlynsson – 3: Dat Hlynsson halverwege in de kleedkamer achterbleef, was geen verrassing. De jonge IJslander bleek gewoon absoluut niet toe te zijn aan het niveau dat Feyenoord haalde.

Mika Godts – 4,5: Godts was een lichtpuntje de laatste weken, maar de Belg kon het ook niet bolwerken tegen Feyenoord. Hij kwam totaal niet op kansrijke momenten aan de bal.

Steven Bergwijn – 2: Het was tenenkrommend wat Bergwijn liet zien. De aanvoerder, toch de vermeende ster in dit team, werd steeds gefrustreerder en ruziede met teamgenoten, maar toonde zich niet de motivator waar het jonge team naar snakte.

Invallers
Branco van den Boomen – 3: Van den Boomen had blijkbaar niet geleerd van Hato en Kaplan. Hij nam te veel tijd en leverde in bij Timber, die raak schoot.

Chuba Akpom - 4,5: Voor Akpom was er ook geen redden meer aan bij het totaal overklaste Ajax.

Silvano Vos - x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Julian Rijkhoff - x: Speelde te kort voor een beoordeling.