Van 't Schip aangeslagen: 'Mannen tegen de pupillen, meer dan beschamend'

Van 't Schip aangeslagen: 'Mannen tegen de pupillen, meer dan beschamend'

7 april - 16:53
103

John van 't Schip is aangedaan na de Klassieker, en noemt de nederlaag van Ajax 'meer dan beschamend'. De Amsterdammers hadden vanaf minuut één helemaal niets in te brengen in De Kuip, en verloren met 6-0. Een score die zelfs nog hoger uit had kunnen vallen. 

"Het was zwaar slecht", begint een zichtbaar aangeslagen Van 't Schip voor de camera van ESPN. "We zijn niet in de wedstrijd geweest, vanaf minuut één. Dat is een klap die we met zijn allen moeten verwerken."

"Vandaag zie je gewoon dat we op alle fronten worden afgetroefd: fysiek, snelheid, in duels", somt de Ajax-trainer teleurgesteld op. "We maken met die vier goals eigenlijk vier persoonlijke fouten, maar dat is ook de druk en pressie die Feyenoord geeft. We zijn geen moment in de wedsrijd geweest."

"In de rust hebben we er zeker over gesproken", doelt Van 't Schip op de hoeveelheid persoonlijke fouten aan Amsterdamse zijde. "We zeiden ook dat ze meer moesten gaan voetballen, meer durven. Dit was gewoon mannen tegen de jongens vandaag, of tegen de pupillen."

Als hij gevraagd wordt of de nederlaag 'beschamend' is, doet Van 't Schip er nog een schepje bovenop. "Dit was meer dan beschamend, maar nogmaals: allemaal hè, dus de staf én de spelers."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)