Volendam bewijst zichzelf grote dienst met zege op RKC: Vitesse officieel laatste

7 april - 18:40
26

FC Volendam heeft een hele belangrijke zege gepakt in de strijd tegen degradatie. In eigen huis werd RKC Waalwijk met 3-2 verslagen in een uiterst vermakelijke wedstrijd. Darius Johnson was de matchwinner.

Het gat op de ranglijst tussen Volendam en RKC is niet zo heel groot. De Waalwijkers stonden voor de wedstrijd op een veilige vijftiende plek met 24 punten. Volendam begon het treffen in eigen huis als hekkensluiter met zestien punten. Bij een overwinning zou de ploeg uit het Vissersdorp over Vitesse heen gaan en dus geen laatste meer staan.

Volendam speelde dus wel degelijk ergens voor en dat was ook te zien aan de openingsfase. De thuisploeg schoot uit de startblokken en spits Robert Mühren had het vizier op scherp. De aanvalsleider zorgde binnen twintig minuten voor twee goals, waardoor Volendam op een comfortabele voorsprong kwam. RKC bleef vechten, maar een goal wilde maar niet vallen voor de Brabantse bezoekers.

Na rust was RKC wel degelijk de sterkere ploeg en kwamen er meer kansen op de aansluiting. Niet lang na de onderbreking lukte dit ook via Reuven Niemeijer en Michiel Kramer. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten zorgden die twee ervoor dat Volendam de voorsprong kwijt was.

In de slotfase verloor RKC echter toch nog het ene punt wat ze hadden door een opleving van Johnson. De buitenspeler maakte de winnende goal voor Volendam, die daarmee drie hele belangrijke punten pakte. Vitesse is daarmee officieel hekkensluiter in de Eredivisie en Volendam is nog maar drie punten af van de plekken die recht geven op nacompetitie.