Engelse pers: Ajax loopt na gesprekken blauwtje bij 'prime target' Potter

Engelse pers: Ajax loopt na gesprekken blauwtje bij 'prime target' Potter

8 april - 10:00 Laatste update: 10:13
206

Graham Potter wordt niet de nieuwe trainer van Ajax, meldt Sky Sports. De Amsterdammers zagen in de Britse manager een serieuze kandidaat, maar van een akkoord lijkt het niet te komen.

Potter (48) is na zijn pijnlijke ontslag bij Chelsea, nu een jaar geleden, klaar voor een nieuwe uitdaging en stond aanvankelijk open voor Ajax. In de Johan Cruijff ArenA gold hij volgens Sky Sports als 'prime target'. Na gesprekken met de Amsterdamse club zou Potter echter zélf de stekker eruit hebben getrokken.

Wedden

Meer odds

Over zijn beweegredenen wordt niets gemeld. Mogelijk houdt zijn terugtrekking verband met de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes. Het is geen geheim dat een Nederlandse opvolger van Van 't Schip nog wel steeds de lichte voorkeur heeft in de Johan Cruijff ArenA. Erik ten Hag zou bovenaan het lijstje staan. Saillant detail: Potter wordt ook genoemd als nieuwe manager van Manchester United.

In de column van Valentijn Driessen in De Telegraaf viel de naam van Potter maandagochtend ook al. 'Het is bekend dat hij (de geschorste Alex Kroes, red.) wil wachten op Erik ten Hag en het is dan heel wonderlijk dat de naam van Graham Potter is gevallen op de burelen in de ArenA. De Brit lonkte zelf naar Ajax en heeft het leuk gedaan bij Brighton. Daarna faalde Potter bij Chelsea en geen Premier League-club is nu in hem geïnteresseerd.'

De Amsterdammers zouden - in meer en mindere mate - ook denken aan trainers als Pascal Jansen, Frank de Boer, Albert Stuivenberg, Mitchell van der Gaag, Dick Schreuder en Joseph Oosting. Dave Vos, trainer van Jong Ajax, is eveneens genoemd.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal: