Swart loopt leeg na Ajax-afgang: 'Moet ik even oplezen wat we gewonnen hebben?'

Swart loopt leeg na Ajax-afgang: 'Moet ik even oplezen wat we gewonnen hebben?'

8 april - 14:18 Laatste update: 15:32
340

Sjaak Swart heeft zeer geïrriteerd gereageerd op de historische nederlaag die Ajax zondag leed tegen aartsrivaal Feyenoord (6-0). Bij het radioprogramma Wijnand in de Ochtend op 3FM schiet Mister Ajax volledig uit de slof.

Radiomaker Wijnand Speelman na De Klassieker contact op met Swart. Mister Ajax zat daar duidelijk niet op te wachten. "Ik heb het niet gezien, dus ik wil er niets mee te maken hebben", reageert de oud-voetballer geërgerd. "Ik weet hoe het is bij Ajax op het ogenblik. Dat weet u ook. Een heel slecht jaar, voor de rest ga ik niks zeggen."

Swart heeft goede hoop dat Ajax snel weer de oude wordt. "Dat heb ik altijd. Moet ik even oplezen wat wij allemaal gewonnen hebben? Of is dat bekend?" De Ajax-legende krijgt de vraag hoe de Amsterdammers het gevoel van de succesjaren weer terug kan krijgen. "Gaat u dat maar even aan iemand anders vragen. Ik heb er genoeg over gezegd", reageert Swart geagiteerd.

"Verleden week hebben we Feyenoord tegen FC Volendam gezien", vervolgt Swart. "Dat werd 0-0. Heerlijk hoe ze toen speelden. Dan spelen ze tegen Ajax, krijgen ze alles mee… Ik zeg er niks over. Ik heb hier geen trek in", besluit Swart.