Makaay keek likkebaardend naar Feyenoord-revelatie: 'Als die het op heupen krijgt'

Makaay keek likkebaardend naar Feyenoord-revelatie: 'Als die het op heupen krijgt'

8 april - 16:07 Laatste update: 19:11
29

Het spel van Feyenoord tijdens De Klassieker (6-0) heeft heel veel indruk gemaakt op Roy Makaay. De analist wil het daarnaast over één speler in het bijzonder hebben: Yankuba Minteh.

In gesprek met ESPN kiest Makaay zijn moment van de laatste speelronde in de Eredivisie. Er is volgens hem maar één optie: "Je kan na dit weekend eigenlijk over niks anders hebben, dan over de historische 6-0 van Feyenoord", aldus de oud-spits van Feyenoord. "Gewoon de hele wedstrijd in het algemeen. Dit gaat de hele wereld over en was op meerdere vlakken historisch. Natuurlijk de grootste overwinning van Feyenoord ooit tegen Ajax, maar ook überhaupt de grootste nederlaag ooit van Ajax zelf."

Makaay zag Feyenoord domineren in De Kuip tegen Ajax en ze hadden nog veel meer doelpunten kunnen maken. "Ajax had maar één kansje, dat zegt genoeg", aldus de 43-voudig Oranje-international, die onder de indruk was van het spel van de Rotterdammers. "Het is heel knap hoe Feyenoord het heeft omgedraaid. Afgelopen week spelen ze nog een vrij kansloze wedstrijd tegen FC Volendam (0-0) en vijf dagen later spelen ze zó tegen Ajax, fantastisch."

Makaay vol lof over Minteh
Daarnaast kiest Makaay zijn speler van de speelronde, die ook uit De Klassieker komt. "Als je twee goals maakt en een assist geeft in De Klassieker, ben je voor mij de man van het weekend", doelt de analist op Feyenoord-aanvaller Minteh. "Vooral die tweede was van grote schoonheid. Hij krult hem echt prachtig binnen."

Minteh verkeert de laatste weken in goede vorm bij Feyenoord. Volgens Makaay is de aanvaller dan een nachtmerrie voor elke verdediger. "Als hij het op zijn heupen heeft, is hij heel lastig te verdedigen", legt de analist uit. Minteh wordt dit seizoen door Feyenoord gehuurd van Newcastle United. "Het lijkt me voor die jongen goed als hij nog een jaartje in De Kuip blijft. Het is nog maar de vraag of hij er gelijk kan staan in de Premier League en met Feyenoord gaat hij ook de Champions League in, dus kan hij ruiken aan het hoogste niveau. Voor zijn ontwikkeling is het beter denk ik."