Minteh maakte wondergoal met 'specialiteit' in Klassieker: 'Dit is simpel voor me'

Minteh maakte wondergoal met 'specialiteit' in Klassieker: 'Dit is simpel voor me'

7 april - 17:22
32

Yankuba Minteh was zondag één van de grote uitblinkers in de historische Klassieker voor Feyenoord tegen Ajax. De Gambiaan scoorde twee keer, waarbij de laatste de mooiste was. Iedereen was onder de indruk, maar voor Minteh zelf was het een koud kunstje.

"Vandaag is mijn dag", vertelt Minteh over de topdag in de Kuip. "De mentaliteit vandaag kwam van de coach en de spelers. We weten dat dit een grote wedstrijd is, ook voor de fans." Doordeweeks speelde Feyenoord gelijk, maar Minteh vond het spel niet eens zo slecht. "Voor mij was de wedstrijd tegen Volendam geen slechte wedstrijd, maar we speelden niet zoals we normaal doen. Vandaag speelden we als een team en vochten we voor elkaar."

Minteh maakte een prachtig doelpunt, maar dat koste hem niet heel veel moeite. "Die 4-0 was top voor mij. Het is een prachtige dag voor heel Rotterdam. Zo'n goal is mijn kwaliteit sinds ik jong ben. Ik deed het vroeger niet elke dag, maar in Gambia scoorde ik heel veel op deze manier. Voor mij is dit een simpele goal. Ik ben blij dat ik hier de fans blij kan maken met zo’n doelpunt."

De vraag is wel, of Minteh volgend jaar nog voor Feyenoord speelt. De aanvaller wil hier zelf niet veel over kwijt en weet er zelf ook weinig van. "Ik weet niets van mijn contract bij Newcastle. Mijn focus is nu bij Feyenoord. Ik weet niet of ik hier wil blijven. Het is een geweldige club en als ik de kans krijg, dan blijf ik natuurlijk hier. Ik zal hem vertellen dat hij de goals niet naar Newcastle stuurt", grapt Minteh na een vraag van Hans Kraay jr bij ESPN.