Maduro doorgeschoven: assistent van Van 't Schip leidt Jong Ajax tegen Den Bosch

Maduro doorgeschoven: assistent van Van 't Schip leidt Jong Ajax tegen Den Bosch

8 april - 18:07
18

Hedwiges Maduro zit maandagavond eenmalig op de bank als eindverantwoordelijke bij Jong Ajax, zo melden de Amsterdammers. Als onderdeel van zijn UEFA Pro-opleiding staat de oefenmeester langs de lijn bij het beloftenelftal.

De assistent-trainer van John van 't Schip is op dit moment bezig aan zijn UEFA Pro-opleiding. Het doel van Maduro is om in mei 2024 het hoogste trainersdiploma in Nederland te halen. Als onderdeel van deze opleiding zit hij maandagavond dus op de bank als hoofdtrainer van Jong Ajax.

Hiermee is Maduro de vervanger van Dave Vos, die normaliter de eindverantwoordelijke is van Jong Ajax. De wedstrijd tegen FC Den Bosch begint om 20.00 uur op Sportpark de Toekomst. Het is een duel tussen de nummer vijftien en negentien van de Keuken Kampioen Divisie.

Eerder was Maduro hoofdtrainer van Almere City O21. Daarna groeide hij door tot assistent-trainer van Alex Pastoor. In de zomer van 2023 kreeg Maduro de kans om assistent-trainer te worden van Maurice Steijn. Ook na het ontslag van laatstgenoemde mocht Maduro blijven als assistent-trainer van interim-coach John van 't Schip. Het is nog onbekend welke rol Maduro na dit seizoen gaat vervullen in Amsterdam.