Paixão: 'Na iedere goal zag je angst in de ogen van spelers van Ajax'

Paixão: 'Na iedere goal zag je angst in de ogen van spelers van Ajax'

8 april - 20:28
41

Igor Paixão vervulde een belangrijke rol in de 6-0 zege van Feyenoord op Ajax. De buitenspeler opende de score en wist uiteindelijk tot twee goals te komen. In gesprek met Voetbal International gaat Paixão in op de wedstrijd tegen de rivaal.

Ondanks het feit dat er tegen de rivaal werd gespeeld, was het voor Paixão qua voorbereiding een wedstrijd als alle andere wedstrijden. "Wij willen in eigen stadion altíjd dominant zijn, of het nu is tegen PSV, AZ, of in dit geval Ajax. Ons doel was erbovenop te zitten en met energie te spelen. Dat lukte. Na iedere goal zag je angst in de ogen van de spelers van Ajax en dat snap ik wel. Maar het is niet zo dat ik daar dan van geniet, omdat het de grote rivaal is."

"Je moet je tegenstander altijd respecteren, vind ik", vervolgt de Braziliaan. "Dus ook na gisteren heb ik nog steeds respect voor Ajax. Er zijn mensen die nu zeggen dat de uitslag hoger had moeten zijn... Maar we hebben echt álles gegeven. We hadden ook nog recht gehad op twee penalty's, maar oké, als de scheidsrechter je die niet geeft, moet je het zelf maar doen, hè."

"De historische waarde maakt het mooi, omdat iedere speler geschiedenis wil schrijven bij de club waar hij speelt", gaat de aanvaller verder. "Ik wil dat ook, als individu met goals en assists, maar voorál als team. Dát we geschiedenis schrijven, zorgt er ook voor dat we ons nog sterker voelen dan we al deden. En het is de mooiste manier om de fans te bedanken voor hun steun."