'Verrassend nieuws uit Friesland: Heerenveen denkt aan Van Persie als coach'

'Verrassend nieuws uit Friesland: Heerenveen denkt aan Van Persie als coach'

8 april - 20:52 Laatste update: 9 april - 10:26
56

SC Heerenveen heeft een gesprek gevoerd met Robin van Persie. Dat stelt Omrop Fryslân. De lokale omroep laat ook de naam van Almere City-trainer Alex Pastoor vallen. 

Doordat Kees van Wonderen na dit seizoen stopt, zoekt Heerenveen naar een nieuwe trainer. Maurice Steijn en Rick Kruys werden al gelinkt aan de Friese club. Roelof de Vries, sportverslaggever van Omrop Fryslân, voegt de naam van Van Persie toe aan dat rijtje. "Het schijnt dat er een gesprek is geweest met Robin van Persie. Hij is op dit moment bezig met de opleiding om coach in het betaalde voetbal te worden", zo stelt hij.

Op dit moment is Van Persie actief als trainer van Feyenoord O18. Pastoor wordt door Omrop Fryslân ook genoemd als kandidaat voor de trainersvacature. Het is bekend dat de huidige trainer van Almere City na dit seizoen hoopt op een stap hogerop.

Mocht Heerenveen daadwerkelijk doorpakken voor Van Persie, dan wordt dat zijn eerste trainersklus in het Nederlandse betaald voetbal. De oud-aanvaller moet dus wel eerst zijn trainerspapieren nog halen.