'Pascal Jansen kan drie maanden na AZ-ontslag aan de slag in Rusland'

'Pascal Jansen kan drie maanden na AZ-ontslag aan de slag in Rusland'

8 april - 21:05 Laatste update: 9 april - 10:48
56

Pascal Jansen is in beeld om trainer de worden bij Spartak Moskou, zo melden Russische media. De Nederlander is naar verluidt de voornaamste kandidaat om Guille Abascal op te volgen.

Spartak staat onder oefenmeester Abascal zesde in Rusland, waardoor de druk op de trainer toeneemt. Ook de commotie rond Quincy Promes speelt de club uit Moskou parten. Of Jansen oren heeft naar een overgang naar Rusland, is niet bekend. Eerder werd de trainer meermaals gesignaleerd in de Johan Cruijff ArenA, bij wedstrijden van Ajax.

Jansen was vier jaar actief als hoofdtrainer bij AZ, nadat hij Arne Slot opvolgde. Daarvoor was hij werkzaam als assistent-trainer bij de Alkmaarders, nadat hij eerder functioneerde als hoofd opleiding bij Vitesse, Sparta en PSV. Ook was Jansen in Eindhoven trainer van Jong PSV. In 162 wedstrijden met de Alkmaarders behaalde de 50-jarige Jansen een gemiddelde van 1,93 punt per wedstrijd. 96 keer werd er onder zijn leiding gewonnen, 24 keer gelijk gespeeld en 42 keer verloren. In de Eredivisie leidde Jansen AZ naar een derde, vijfde en vierde plaats. Ook werd de halve finale van de Conference League bereikt.