Zaakwaarnemer bevestigt: 'Pascal Jansen stond op pole bij Ajax'

Zaakwaarnemer bevestigt: 'Pascal Jansen stond op pole bij Ajax'

11 februari - 11:32
119

Pascal Jansen is afgelopen zomer benaderd door Ajax om de nieuwe trainer te worden. Zaakwaarnemer Nathan van Kooperen bevestigt dat de ex-coach van AZ op pole position lag in de Johan Cruijff Arena.

Bij Goedemorgen Eredivisie stelde Hans Kraay zondag de vraag of Jansen benaderd is door Ajax en of hij daadwerkelijk op pole position lag. "Klopt", luidt het duidelijke antwoord van Van Kooperen.

Toenmalig technisch directeur Sven Mislintat wilde aanvankelijk voor een buitenlandse coach gaan, maar daar was algemeen directeur Edwin van der Sar geen voorstander van. Vervolgens kwam Jansen in beeld bij Ajax, alleen vreesde Mislintat voor gedoe met AZ. "Dat verwachtte hij, ja", erkent Van Kooperen. De Amsterdammers zagen af van Jansen en gingen in zee met Maurice Steijn.

Marciano Vink twijfelt op de vraag of Jansen bij Ajax had gepast. "Ja en nee. Het probleem zit erin dat je iedereen voor de groep had kunnen zetten. Met dit spelersmateriaal, de verstandhouding onderling en de technisch directeur die een Einzelgänger is, het was niemand gelukt."

Geen Grieks avontuur
Jansen kreeg vorige maand zijn congé bij AZ. Hij had echter snel weer aan de slag gekund bij Olympiakos. "Het klopt dat er concrete interesse was afgelopen week", vertelt Van Kooperen. "Alleen hebben we bewust de keuze gemaakt om dat niet te doen. Het is op dit moment vrij onrustig bij Olympiakos. We hebben de keuze gemaakt om rustig te wachten tot de zomer. Tenzij er iets komt dat wel top is. Maar dat is Olympiakos op dit moment niet."