Kieft trekt pijnlijke conclusie over 'matige' Feyenoorder: 'Wordt sta-in-de-weg'

Kieft trekt pijnlijke conclusie over 'matige' Feyenoorder: 'Wordt sta-in-de-weg'

9 april - 08:07 Laatste update: 11:01
108

Wim Kieft en René van der Gijp vinden de situatie van Santiago Gimenez bij Feyenoord wel erg zorgwekkend worden. Volgens de twee analisten lijdt de toekomst van de spits onder zijn huidige vorm en is hij een blok aan het been voor Feyenoord.

"Hoe groot is zijn verval? Dat is veel te groot, dat kan niet, joh", trekt Van der Gijp een pijnlijke conclusie over Gimenez in de podcast KieftJansenEgmondGijp. "Dat gaat hem niet meer worden, die Gimenez. Een spits kan nooit 38 wedstrijden goed zijn, maar als het verval zó groot is dat je met tien man komt te spelen. Een bal vasthouden lukt niet eens meer." Gimenez maakte in de tweede seizoenshelft nog maar drie goals.

Ook tafelgenoot Kieft is geschrokken van de teloorgang van Gimenez. "Die jongen is zo met zichzelf bezig, maar het is gewoon helemaal weg. Het kan niet zo zijn dat je langere tijd losgaat, ook in de Champions League, en dat je er daarna ineens helemaal niets meer van kan. Het zal ook wel iets met vertrouwen te maken hebben." Voor de winterstop stond de Mexicaan nog op achttien goals.

Kieft zou er zeker wat voor voelen om Gimenez op de bank te posteren, maar dan loopt Feyenoord volgens de analist tegen nog een probleem aan. "Op een gegeven moment wordt hij wel een sta-in-de-weg. Al kan die kleine Japanner die ze gekocht hebben er ook niet zo veel van", vertelt Kieft over stand-in Ayase Ueda.