Van Hanegem schrikt van 'kleuterklas': 'Ze denken meteen dat ze alles zijn'

Van Hanegem schrikt van 'kleuterklas': 'Ze denken meteen dat ze alles zijn'

9 april - 13:10 Laatste update: 15:09
86

Willem van Hanegem is geschrokken van zijn voormalig werkgever AZ. De ploeg uit Alkmaar verloor zondag met 5-1 van PSV en kreeg een aantal dagen hiervoor al met 5-0 op de broek van Heracles Almelo.

"Ik was zaterdag in het stadion bij PSV - AZ. AZ is echt verschrikkelijk, dat is gewoon een kleuterklas", concludeert Van Hanegem bij Rondo. "Als je ernaar kijkt, denk je: 'Dat bestaat niet'", vervolgt de oud-middenvelder. Van Hanegem denkt dat een aantal jeugdspelers iets te veel opgehemeld zijn door het internationale succes in de jeugd. "Er lopen een heleboel van die jonge jongens rond, die al overal gespeeld hebben. Ze zijn naar Buenos Aires geweest en ze denken meteen dat van alles zijn."

De Feyenoord-legende doelt op het duel om de wereldbeker voor spelers onder de twintig jaar. Het jeugdelftal van AZ plaatste zich voor de finale in het iconische stadion La Bombonera door vorig seizoen de Youth League te winnen. Dit heeft er volgens Van Hanegem gezorgd voor het feit dat jonge spelers wat arrogant worden. "Dat zie je in het veld gebeuren. Als een oudere speler wat zegt, doen ze daar niets mee. Pak zo'n speler bij zijn oren. Het is echt verschrikkelijk zoals ze erbij lopen."

Van Hanegem kwam tussen 1976 en 1979 uit voor AZ. In deze periode won de club uit Alkmaar met de KNVB-beker zijn eerste hoofdprijs uit de clubhistorie. Hij werd later ook coach van de club. AZ is ondanks de nederlagen wel op weg om dit seizoen op de vierde plek te eindigen. De ploeg staat acht punten achter op nummer drie FC Twente en zes punten voor op nummer vijf NEC.