Haller houdt Dortmund in leven na heet avondje tegen Atlético

10 april - 22:55 Laatste update: 23:01
10

Atlético Madrid heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de strijd om een halve finale-plaats in de Champions League. Tegen Borussia Dortmund werd er in eigen huis met 2-1 gewonnen.

In het Wanda Metropolitano schoot Atlético, zonder Memphis Depay, uit de startblokken. Bij Dortmund, waar Donyell Malen ontbrak wegens een dijbeenblessure, waren ze niet ingesteld op het felle begin van de Spanjaarden en brachten ze vooral elkaar in de problemen. Waar Ian Maatsen eerst nog verdedigend belangrijk was en knap redding bracht, ging de enige Nederlander op het veld twee minuten later in de fout en zag hij hoe Rodrigo De Paul binnenschoot na zijn balverlies.

Na de treffer van de thuisploeg was het Dortmund dat het restant van de eerste helft meer en meer aanspraken maakte op het balbezit. Het geschutter was bij de Duitsers echter nog niet voorbij. Een miscommunicatie in de defensie zorgde ervoor dat Samuel Lino uiteindelijk de 2-0 binnen kon werken op geweldig aangeven van uitblinker Antoine Griezmann.

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd: Dortmund met het balbezit en Atlético met de grotere kansen. Een derde treffer bleef echter uit voor los Rojiblancos. Lino kreeg in minuut 75 een uitgelezen kans op zijn tweede treffer, maar een knappe redding van Gregor Kobel voorkwam dat de wedstrijd in het slot gegooid werd.

Ongeveer vijf minuten later wist Dortmund wél te scoren: oud-Ajacied Sébastien Haller maakte de aansluitingstreffer. "Ik geloof dat hij de bal pas drie of vier keer geraakt heeft, maar hij zit er meteen in", zei Sierd de Vos over het doelpunt van de invaller. Daarmee werd de eindstand ook gelijk bepaald.