Van der Vaart kraakt Haller-concurrent: 'Prijswinnaar die mag meespelen'

Van der Vaart kraakt Haller-concurrent: 'Prijswinnaar die mag meespelen'

10 april - 23:50 Laatste update: 11 april - 06:59
12

Rafael van der Vaart begrijpt niet waarom Sébastien Haller collegaspits Niclas Füllkrug voor zich moet dulden bij Borussia Dortmund. Haller maakte woensdagavond als invaller het enige doelpunt voor zijn club in het eerste duel met Atlético Madrid in de kwartfinales van de Champions League (2-1). 

Trainer Edin Terzic koos tegen Atlético voor Füllkrug als aanvalsleider. De Duitser was dit seizoen al goed voor elf doelpunten en acht assists in de Bundesliga en kan bij Dortmund steevast rekenen op een basisplaats. Van der Vaart kan zich daar echter totaal niet in vinden. "Ik heb het al eens vaker gezegd, maar Füllkrug is voor mij net een prijswinnaar die daarom vijf minuutjes mee mag doen bij Dortmund", zucht hij.

Van der Vaart ziet tegelijk ook de goede kanten van Füllkrug. "Hij is wel een hele goede teamspeler. Ik heb een serie gezien over het Duitse nationale team. Hij ligt zo goed in de groep. Het is natuurlijk een rouwdouwer die voor zo'n groep heel belangrijk is", stelt hij. "Maar kwalitatief vind ik het weinig." Van der Vaart zou Haller de voorkeur geven in de punt van de aanval. "Die is tien klassen beter."