Promotiekandidaten doen goede zaken in KKD, witte zakdoekjes bij NAC

Promotiekandidaten doen goede zaken in KKD, witte zakdoekjes bij NAC

12 april - 22:03 Laatste update: 22:04
67

Willem II en Roda JC hebben een stap in de goede richting gezet, met het oog op promotie naar de Eredivisie. Beide ploegen hebben ruim gewonnen. NAC Breda en ADO Den Haag liepen in eigen huis juist tegen nederlagen aan.

Willem II - Jong AZ 4-1
Na de midweekse remise bij Jong FC Utrecht, wilde koploper Willem II zich herpakken tegen Jong AZ. De Tilburgers kwamen echter al vroeg op achterstand, door een goal van Finn Stam. Jong AZ meende daarna ook nog recht te hebben op een penalty, maar in plaats daarvan draaide Willem II de wedstrijd om: door goals van Max Svensson, Rob Nizet, Jeredy Hilterman en Michael de Leeuw wist de koploper van de Keuken Kampioen Divisie de volle buit te pakken. Het gat met nummer twee Roda JC blijft daardoor drie punten.

TOP Oss - Roda JC 1-4
Nummer twee Roda had tegelijkertijd geen kind aan TOP Oss. De nummer twee van de KKD, die op koers ligt voor directe promotie, stond na nog geen twintig minuten spelen al met 0-3 voor. Daarna nam Roda wat gas terug, maar uiteindelijk wist het wel een ruime overwinning te boeken. Daardoor wordt nummer drie FC Groningen - dat nog een duel tegoed heeft - even op een achterstand van zes punten gezet.

NAC Breda - FC Dordrecht 1-4
NAC begon voortvarend aan de wedstrijd: binnen de minuut kwamen de Bredanaars al op voorsprong, al leek doelpuntenmaker Matthew Garbett buitenspel te maken. Dordrecht raakte echter niet in de war door de tegentreffer en was daarna oppermachtig in het Rat Verlegh Stadion. Door onder meer een prachtgoal van Feyenoord-huurling Ilias Sebaoui werd het 1-4. In de slotfase van de wedstrijd wapperden de fans van NAC zelfs met witte zakdoekjes, wat gericht is aan trainer Jean-Paul van Gastel. Dat leek echter wel met een knipoog te gebeuren.

ADO Den Haag - Helmond Sport 0-1
ADO kan definitieve promotie definitief uit het hoofd zetten, nadat het in eigen huis tegen de lamp liep tegen Helmond Sport. In de week dat de Brabanders hun trainer Bob Peeters op straat zette, wist het in Den Haag te winnen door een redelijk late goal van Martijn Kaars. ADO was de betere ploeg, maar bleef wel met lege handen achter. De Hofstedelingen staan nu twaalf punten achter op nummer twee Roda.

Overige uitslagen
FC Eindhoven - Jong PSV 2-5
De Graafschap - Telstar 5-1
FC Emmen - MVV Maastricht 1-3