Snoeiharde kritiek op Ajax-rvc: 'Bij welk bedrijf kan 115 miljoen euro verdampen?'

Snoeiharde kritiek op Ajax-rvc: 'Bij welk bedrijf kan 115 miljoen euro verdampen?'

12 april - 22:15
124

Aan tafel bij Vandaag Inside is vrijdagavond de conclusie getrokken dat de raad van commissarissen verantwoordelijk is voor de malaise bij Ajax. Zij hebben volgens zowel René van der Gijp als Johan Derksen veel te weinig toezicht gehouden op de verrichtingen van Sven Mislintat.

Mislintat kwam in 2023 naar Ajax, en kreeg als het ware een carte blanche in de zomerse transferwindow. De Duitse technisch directeur spendeerde meer dan 100 miljoen euro, zonder dat daar heel streng naar werd gekeken. "Dat doe je niet meer bij Overmars (Marc, red.) die er al zes jaar zit, maar als je een nieuw iemand aanstelt, kijk je over zijn schouder mee", begint Van der Gijp. 

"Dan heb je dagelijks contact", vervolgt de oud-voetballer en analist van Vandaag Inside. "Dan vraag je: hoe gaan we het doen? Wat ben je aan het doen? Dat is toch de normaalste zaak van de wereld."

Tafelgenoot Derksen trekt vervolgens een vergelijking met andere beursgenoteerde bedrijven. "Je moet eens kijken. Bij welk bedrijf kan een werknemer 115 miljoen euro laten verdampen, terwijl de rvc toe zit te kijken. Dat kan helemaal niet."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: