Tottenham en schlemiel Van de Ven overklast door uiterst effectief Newcastle

Tottenham en schlemiel Van de Ven overklast door uiterst effectief Newcastle

13 april - 15:25
21

Newcastle United heeft zaterdagmiddag gehakt gemaakt van Tottenham Hotspur. Op St. James' Park werd het 4-0 voor de thuisploeg. Micky van de Ven zag er bij drie van de tegengoals van Spurs niet goed uit.

Spurs bracht zaterdagmiddag een bezoek aan Newcastle, dat een duidelijk strijdplan had: toeslaan op de counter. Dat gebeurde na een klein half uur spelen voor het eerst. Alexander Isak kapte een vallende Van de Ven - die buitenspel ook ophief - uit, waarna de oud-spits van Willem II koel bleef: 1-0.

Nog geen minuut later stond het ook 2-0. Ditmaal was Anthony Gordon de doelpuntenmaker, nadat ook hij Van de Ven te kijk wist te zetten. Het ongeloof was daarna ook van het gezicht van Van de Ven af te lezen. In het restant van de eerste helft wist de Nederlander zich wel staande te houden, al kwam een effectief Newcastle dicht bij een derde treffer.

In het tweede bedrijf viel die derde goal alsnog. Opnieuw zag Van de Ven er niet goed uit: de Oranje-international verloor Isak uit het oog bij een lange bal, waarna hij de Zweed niet meer van het scoren kon afhouden. Vlak voor tijd deelde Newcastle de ultieme genadeklap uit aan Tottenham: uit een corner bepaalde Fabian Schär de einduitslag op 4-0.

De harde nederlaag is een tik voor Tottenham, in de strijd om Champions League-voetbal. De ploeg van Ange Postecoglou verzuimt namelijk om over nummer vier Aston Villa heen te gaan. Spurs staat nu vijfde. De kans is aanwezig dat die positie uiteindelijk ook een plekje in het miljardenbal op gaat leveren.