Voormalig Ajacieden balen van malaise: 'Heel gek en pijnlijk om te zien'

Voormalig Ajacieden balen van malaise: 'Heel gek en pijnlijk om te zien'

13 april - 17:34 Laatste update: 19:40
14

Voormalig Ajacieden Youri Regeer en Carel Eiting balen van de malaise bij hun oude club. De spelers van FC Twente hebben nog altijd het beste voor met de Amsterdamse club, waar ze zondag op bezoek gaan. In een interview met De Telegraaf vertellen ze over hun warme herinneringen aan Ajax.

Regeer maakte afgelopen zomer de stap naar FC Twente na zes jaar Ajax. De rechtsback annex middenvelder baalt van de situatie bij zijn oude werkgever. "Ik heb daar een heel mooie tijd gehad en ik hoop altijd dat ze het zo goed mogelijk doen. Dat zal altijd zo blijven", begint Regeer. "Dan is dit natuurlijk heel jammer. Zo'n groot verval voorzie je niet. Een paar jaar geleden speelde Ajax nog de halve finale van de Champions League en nu strijden ze om plek zes. Dat is wel heel gek om te zien. En dat is ook pijnlijk. Het houdt je wel bezig, maar het speelt geen rol bij onze wedstrijd, want wij gaan erheen om ons ding te doen en de punten te pakken, die we nodig hebben om derde te worden."

Ook Eiting kijkt met pijn in zijn hart naar het huidige Ajax. "Ik ben daar veertien jaar geweest en dat vormt je als speler en als mens. Het blijft gek om tegen Ajax te spelen, omdat ik daar zo lang ben geweest. Daar kijk ik met trots op terug. Maar wat er voor mij vooral uitspringt, zijn de mensen met wie ik heb samengewerkt, van wie ik dingen heb mogen leren en met wie ik mooie herinneringen heb gemaakt. Mijn lichting van 1998 was een heel leuke lichting met onder anderen Kaj Sierhuis, Dani de Wit, Zian Flemming, Jeffrey de Lange en Noa Benninga. We hebben samen een heel mooie tijd gehad en ik heb nog steeds contact met die jongens."

Ajax verloor in het begin van het seizoen met 3-1 in Enschede. "Die wedstrijd zegt niks over hoe het nu zal gaan. De verschillen zijn groot. Ajax heeft inmiddels een andere trainer, een andere speelstijl. Ik denk zeker dat Ajax hier overheen gaat komen en sterker gaat terugkomen", besluit Regeer.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: