Ten Hag en United niet voorbij Bournemouth, Kluivert belangrijk met fraaie treffer

13 april - 20:40 Laatste update: 20:42
6

Manchester United deed geen goede zaken na de nederlaag die Tottenham Hotspur eerder op de zaterdag leed. Erik ten Hag zag zijn ploeg slechts één punt inlopen op de Champions League-plekken na een moeizame wedstrijd aan de zuidkust van Engeland. Bournemouth, met Justin Kluivert in de basis, hield The Red Devils op 2-2.

Al na een dik kwartier was het Dominic Solanke die de thuisploeg op voorsprong zette. Op aangeven van oud-Feyenoorder Marcos Senesi, bewust of onbewust, schoot de spits knap binnen.

Bruno Fernandes deed na een halfuur spelen wat terug namens Manchester United. Zijn eerste poging werd nog geblokt, maar in tweede instantie kon de Portugees alsnog overtuigend binnenwerken.

Toch wist Manchester United het momentum niet vast te houden. Nog voor rust was het Justin Kluivert die zijn oude Ajax-teamgenoot André Onana passeerde en daarmee de ruststand op het scorebord zette. Wederom op aangeven van Marcos Senesi, die als centrale verdediger juist aanvallend belangrijk was voor Bournemouth.

Van heel veel verbetering aan de kant van The Red Devils was in de tweede helft niet echt sprake. Toch mocht Fernandes na ruim een uur spelen zijn tweede maken. Na een handsbal van Adam Smith kreeg United een cadeautje, die Fernandes met alle liefde uitpakte. Vanaf elf meter gaf de aanvoerder het goede voorbeeld, 2-2.

Een verder slotoffensief van Manchester United kwam niet van de grond. Vlak voor tijd was het zelfs nog Bournemouth die een strafschop leek te krijgen. Met behulp van de VAR belandde de bal toch buiten het zestienmetergebied.