Streuer zet deur voor Vitesse op een kier: 'Heb geen moeite met werken in de KKD'

Streuer zet deur voor Vitesse op een kier: 'Heb geen moeite met werken in de KKD'

14 april - 11:50
21

Jan Streuer sluit niet uit dat hij terugkeert bij Vitesse. De 72-jarige voetbaldirecteur, op dit moment nog medeverantwoordelijk voor het technische beleid bij FC Twente, heeft een rijk verleden in Arnhem. Zijn oude liefde stevent af op degradatie, maar dat is voor Streuer geen reden om nee te zeggen tegen een mogelijk aanbod. 

Vitesse verkeert zoals bekend in heel zwaar weer. Zowel op sportief als bestuurlijk vlak. Aan tafel bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie zit naast Streuer ook voormalig Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik, die wordt gevraagd hardop na te denken over hoe Vitesse misschien nog te redden valt. "Ik zou een beroep doen op het bedrijfsleven. Ik denk dat je daar moet beginnen. Misschien kan de gemeente nog wat doen. Ook de situatie met het stadion is een onzekere factor. Van wat ik in de krant lees, is dat een haat-liefdeverhouding. Daar zal ook duidelijkheid moeten komen."

Duidelijk is ook dat Vitesse na de volstrekt kansloze 6-0 nederlaag bij PSV echt lijkt te gaan degraderen. De momenteel werkloze trainer John van den Brom gaf al aan, ondanks de naderende degradatie, bereid te zijn om in te stappen. "Hij is echt een clubman, hij is als speler daar begonnen. Hij heeft op dit moment daar gewoon een heel goed gevoel over", aldus Streuer.

Ook Streuer zelf, tussen 1990 en 2007 werkzaam in Arnhem (als hoofd scouting en later manager voetbalzaken, red.), sluit een terugkeer niet uit. "Niks is onmogelijk. Ik heb ook geen moeite om in de eerste divisie te werken."