Van Persie wekt grote verwachtingen: 'Wordt een toptrainer, geen twijfel mogelijk'

Van Persie wekt grote verwachtingen: 'Wordt een toptrainer, geen twijfel mogelijk'

14 april - 12:29 Laatste update: 12:54
38

Jorien van den Herik weet het zeker: Robin van Persie is een toptrainer in wording. De voormalig topspits, tegenwoordig werkzaam in de Feyenoord-jeugd, wordt de laatste dagen nadrukkelijk in verband gebracht met sc Heerenveen.  

De bij Feyenoord O18 werkzame Van Persie zou zelfs al een gesprek hebben gehad met Heerenveen, dat na dit seizoen afscheid neemt van de huidige trainer: Kees van Wonderen. "Ik ken Robin al heel lang", begint Van den Herik zondagochtend bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie.

Wedden

Meer odds

De voormalig Feyenoord-voorzitter zag al snel dat Van Persie speciaal was. "Ooit hadden we een AD-toernooi en toen heb ik hem meegemaakt. Ik heb hem toen voor mijn bureau gehad, want hij had zich enigszins misdragen. Robin was altijd apart." Van Persie debuteerde in 2001 bij Feyenoord en beleefde vervolgens een zeer succesvolle loopbaan in de absolute top. 

"Ik heb hem daarna mijn hele carrière gevolgd, al ken ik hem niet eens zo heel goed", vervolgt Van den Herik. "Maar ik weet wel voldoende om te weten, dat als hij ergens voor gaat, hij er helemaal voor gaat. Dit wordt gewoon een toptrainer. Geen twijfel mogelijk."