Heerenveen stopt zegereeks van Heracles en mag stiekem dromen van play-offs

14 april - 14:08 Laatste update: 14:26
20

SC Heerenveen heeft zondagmiddag op bezoek bij Heracles Almelo de eerste zege sinds 3 maart geboekt. De Friezen wonnen met 0-2 van de Almeloërs, die genoeg kansen kregen om zich veilig te spelen van degradatie.

Heerenveen reisde in belabberde vorm af naar Almelo. Daar was in de openingsfase echter weinig van te merken. Heracles begon wel sterker, maar het waren de Friezen die al na acht minuten spelen op voorsprong kwamen. Ché Nunnely strafte een slechte terugspeelbal van Heracles-verdediger Sven Sonnenberg af: 0-1.

In het restant van de wedstrijd kreeg de ploeg van trainer Kees van Wonderen een grote kans op de 0-2, maar die viel niet. Aan de andere kant was Heracles via schlemiel Sonnenberg dichtbij de gelijkmaker, maar de lat stond in de weg.

Na rust was Heerenveen duidelijk gevaarlijker dan Heracles, maar toch kreeg de thuisploeg tien minuten voor tijd dé kans op de 1-1. De doorgaans zo koelbloedige Jizz Hornkamp kwam vrij voor doelman Mickey van der Hart, maar schoof naast.

Toen Pelle van Amersfoort niet lang daarna de 0-2 tegen de touwen kopte, was de Friese zege een feit. Heerenveen heeft nu 36 punten, waarmee het tiende staat. Van Wonderen en co. hebben nog altijd een (kleine) kans op deelname aan de play-offs. Heracles is met 32 punten en de dertiende plek officieel nog niet helemaal zeker van lijfsbehoud.