Update: Werder Bremen grijpt hard in na verbijsterende actie Keïta

Update: Werder Bremen grijpt hard in na verbijsterende actie Keïta

15 april - 10:23 Laatste update: 16 april - 15:05
27

In de kampioenswedstrijd van Bayer Leverkusen was Naby Keïta in geen velden of wegen te bekennen bij tegenstander Werder Bremen. Wat blijkt: de 29-jarige middenveld ging naar huis, nadat hij te horen had gekregen dat hij niet zou starten.

Keïta kreeg de boodschap een dag voor de wedstrijd van Werder Bremen-trainer Ole Werner. "Hij heeft vervolgens besloten om niet in de bus te stappen en naar huis te gaan", verklaart sportief directeur Clemens Fritz in de Duitse pers. "We zullen maandag met hem en zijn zaakwaarnemer praten over de gevolgen en hoe verder te gaan."

Dit seizoen kwam de 29-jarige Keïta niet verder dan vijf Bundesliga-optredens voor Werder. Hij werd opnieuw achtervolgd door blessureleed, net als in de voorgaande jaren bij Liverpool. De Engelse grootmacht liet hem een klein jaar geleden transfervrij vertrekken. In 2018 kwam Keïta nog voor zestig miljoen euro over van RB Leipzig.

Update: Werder Bremen heeft Naby Keïta zwaar gestraft. De 29-jarige middenvelder weigerde afgelopen weekend in de bus te stappen voor het bezoek aan Bayer Leverkusen, nadat hij te horen had gekregen dat hij op de bank zou beginnen. In plaats daarvan keerde hij huiswaarts.

Werder Bremen maakt dinsdag bekend dat Keïta dit seizoen geen deel meer uitmaakt van de selectie. Hij mag niet meer mee trainen en krijgt ook een 'flinke boete', zo stelt de Duitse club. "Het gedrag van Naby kunnen wij niet tolereren", zegt hoofd voetbal Clemens Fritz. "Met deze actie heeft hij zijn team in een moeilijke situatie in de steek gelaten en zichzelf boven het team geplaatst."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: