Afellay met stomheid geslagen na nieuws over Ajax en Eringa: 'Dat is toch bizar'

Afellay met stomheid geslagen na nieuws over Ajax en Eringa: 'Dat is toch bizar'

15 april - 10:47
29

Ibrahim Afellay vindt het onbegrijpelijk dat Pier Eringa niet is gehoord door KPMG in het onderzoek naar de mogelijke belangenverstrengeling van Sven Mislintat. Volgens de oud-voetballer gaat er nog altijd veel mis bij Ajax.

Mislintat heeft in zijn tijd bij Ajax ongestoord zijn gang kunnen gaan zonder dat Eringa, destijds voorzitter van de raad van commissarissen, ingreep. Het toezichthoudende orgaan heeft onder meer de taak om transfers te controleren, maar Eringa werd niet betrokken in het onderzoek van het door hem aangestelde KPMG. Afellay is met stomheid geslagen. "Het is toch ondenkbaar dat Eringa, de voorzitter van de raad van commissarissen, niet gehoord wordt", aldus de voormalig PSV'er bij Studio Voetbal van de NOS.

De oud-voetballer ziet dat er nog steeds veel mis is bij Ajax en vindt het meer dan terecht dat er een einde komt aan het dienstverband van de commissarissen Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen bij de Amsterdammers. "Het is duidelijk dat mensen die medeverantwoordelijk zijn, die mensen hebben aangesteld en hun werk niet goed hebben uitgevoerd door dingen goed te controleren de dans niet kunnen ontspringen."

Ook de nieuwe voorzitter van de rvc, Michael van Praag, kan rekenen op kritiek van Afellay. De analist hekelt de handelswijze rondom de geschorste CEO Alex Kroes. "Het is toch bizar dat hij (Van Praag, red.) hem publiekelijk voor de bus gooit. En dan zelf twee dagen later in het nieuws komen en het afdoen als een administratieve fout. Hoe geloofwaardig ben je dan nog?"