Hans Kraay jr. stellig: 'Ajax wil PSV aftroeven in strijd om man van 10 miljoen'

Hans Kraay jr. stellig: 'Ajax wil PSV aftroeven in strijd om man van 10 miljoen'

15 april - 13:35 Laatste update: 13:45
222

Hans Kraay junior verwacht dat Ajax zich gaat melden bij FC Barcelona voor Sergino Dest. De vleugelverdediger wordt gehuurd door PSV, maar keert na dit seizoen in principe weer terug naar Spanje als de optie tot koop niet wordt gelicht.

Kraay was afgelopen weekend aanwezig bij de wedstrijd tussen PSV en Vitesse en de analist zag één duidelijke uitblinker bij de koploper: Dest. "Het is al heel veel over Dest gegaan, dus ik hou het kort", begint Kraay in gesprek met ESPN. "Deze hele moderne rechtsbenige linksback is een van de weinige backs in Europa die niet alleen goed opkomt en een aardig voorzetje heeft, maar ook op volle snelheid recht op de back van de tegenpartij afgaat en net zo makkelijk binnendoor passeert als buitenom."

"PSV kan hem natuurlijk voor tien miljoen overnemen van FC Barcelona", doelt Kraay vervolgens op de koopoptie die PSV heeft bedongen in de huurdeal met Barça. Echter zijn er meerdere kapers op de kust, volgens de analist. "Maar ook Ajax gaat zich melden in de strijd om de handtekening van de man van tien miljoen."

In #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, ging Willie Overtoom ook al in op een mogelijke transfer van Dest naar Ajax. "Waarom alles ver weg zoeken in het buitenland?", vroeg de oud-speler van AZ en Heracles Almelo zich hardop af. Daarnaast kwam ook de naam van Kenny Tete voorbij. "Ik ken de mensen rondom Tete goed, ik weet hoe gek hij op Ajax is. Die luistert honderd procent naar een aanbod van 'zijn' Ajax", aldus VP-hoofdredacteur Dennie van Laar.

Van Laar ziet dat Tete zich bij Fulham nog makkelijk staande houdt in de Premier League. "Geloof me nou, als je hem erbij haalt en het lukt je op een gekke manier om Dest ook nog te pakken, dan worden ze natuurlijk gek in Amsterdam", zo vertelt hij. "Je moet wel echt hopen dat Dest er niet met PSV uit gaat komen, laat dat duidelijk zijn."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: