Chelsea verslaat Everton, vier goals Palmer

Weergaloze Palmer evenaart Haaland en helpt Chelsea met vier goals aan zege

15 april om 22:58

Chelsea heeft maandagavond een monsterscore geboekt op Everton. Dankzij een uitblinkende Cole Palmer werden The Toffees op Stamford Bridge op een 6-0 nederlaag getrakteerd.

Bij Chelsea begon voormalig PSV-aanvaller Noni Madueke in de basis. Al vroeg in de wedstrijd kon de thuisploeg voor het eerst juichen. Palmer kreeg na dertien minuten spelen de bal op het middenveld, waarna hij een panna uitdeelde, de bal met zijn hak meegaf, terugkreeg en in de verre hoek binnenschoot. De heerlijke 1-0 was een opmaat naar meer, want Palmer zou behoorlijk huishouden tegen Everton.

Vijf minuten na de openingsgoal was het alweer raak en opnieuw zag Palmer zichzelf terug op het scoreformulier. Ditmaal was de aanvallende middenvelder er als de kippen bij om een rebound binnen te komen. Nog voor het halfuur voltooide Palmer een perfecte hattrick. Na doelpunten met links en zijn hoofd was hij met zijn rechter trefzeker. Na klungelig opbouwen van Everton schoot Palmer de bal vanaf een meter of dertig over Jordan Pickford heen.

De Chelsea-storm wilde maar niet zakken. Op slag van rust viel de 4-0, ditmaal was Palmer niet de gevierde man. De felicitaties gingen uit naar spits Nicolas Jackson, die zijn goaltje meepikte. Na rust deed Palmer nog een duit in het zakje. Vanaf de strafschopstip - Madueke wilde de penalty opeisen - maakte hij de 5-0. Door zijn vier goals komt Palmer op twintig Premier League-doelpunten dit seizoen. Daarmee is hij samen met Manchester City-aanvaller Erling Haaland gedeeld topscorer van Engeland.

In de blessuretijd tekende invaller Alfie Gilchrist voor het slotakkoord én zijn eerste Chelsea-goal. Chelsea klimt door de zege naar de negende plek in de Premier League. De achterstand op nummers zes en zeven - Newcastle United en Manchester United - bedraagt nog slechts drie punten. Everton blijft de nummer vijftien en moet nog altijd vrezen voor degradatie. De voorsprong op de gevarenzone is twee punten.