Kieft kijkt met verbazing naar Taylor: 'Dit is de waanzin van de voetballerij'

Kieft kijkt met verbazing naar Taylor: 'Dit is de waanzin van de voetballerij'

15 april - 23:43
49

Volgens Wim Kieft en Dick Advocaat doet Kenneth Taylor er goed aan om nog een jaar bij Ajax te blijven, zo stelt het duo in Veronica Offside. Enkele maanden geleden was de middenvelder nog het mikpunt van kritiek, maar tegen FC Twente oogste Taylor lof met zijn spel. 

"Dit is echt de waanzin van de voetballerij", vangt Kieft aan. "Deze jongen kon er twee of drie maanden geleden zogenaamd helemaal niks van en nu is het weer helemaal de andere kant op. Er zal wel ergens een middenweg zijn. Ik zou denken, als ik die jongen was, ik blijf nog lekker een jaar bij Ajax. Samen met die Brobbey, dat zal allemaal wel weer beter worden. Dat je iets meer naam en status hebt, dat je je doorontwikkelt."

"Dat soort spelers moeten natuurlijk niet weggaan", stelt Advocaat. "Die voorste drie, met Taylor erachter." Wilfred Genee en Andy van der Meijde menen vervolgens dat Ajax wellicht wel moet verkopen om geld te incasseren, maar Advocaat benadrukt het sportieve belang voor de Amsterdammers. "Ze zullen toch hook wel weten dat ze er weer bij moeten komen?"