Na bakken kritiek krijgt Ten Hag nu mooie woorden: 'Die man is een voetbalfreak'

Na bakken kritiek krijgt Ten Hag nu mooie woorden: 'Die man is een voetbalfreak'

16 april - 13:55 Laatste update: 13:56
21

Edson Braafheid heeft mooie woorden over voor zijn oude trainer Erik ten Hag. De manager van Manchester United kent een zware periode in Engeland en krijgt veel kritiek, maar de oud-linksback heeft alleen maar goede ervaringen met de Nederlandse oefenmeester.

"Ik heb het wel eens eerder in een interview gezegd. Toen ik in mijn tweede periode bij Utrecht kwam, was ik verbaasd over de trainer die hij toen was", begint Braafheid bij het Ziggo Sport-programma Kick 't Met. "Het respect, de kennis en noem het maar op. Bij FC Twente assisteerde hij en was Fred Rutten de alles bepalende. En daarin heeft hij zich ook echt naar zijn rol gedragen, als assistent zijnde."

Wanneer de voormalig Oranje-international in 2016 terugkeert bij FC Utrecht, is hij positief verrast. "Toen ik Ten Hag als hoofdtrainer meemaakte keek ik mijn ogen uit. Van: 'je hebt dit gewoon al die tijd in je gehad.' Die man is een voetbalfreak, hij bestudeert alles. En dat combineert hij met managen en mensenkennis. Hij kweekt een cultuur van harmonie en tegelijkertijd het willen presteren."

De druk op Ten Hag is verder toegenomen nu The Red Devils slechts één van hun laatste zeven wedstrijden in de Premier League wonnen. Ook zaterdag werd er weer niet gewonnen. Mede door een doelpunt van Justin Kluivert werd er met 2-2 gelijkgespeeld bij Bournemouth. De toekomst van de geboren Tukker bij Manchester United blijft daardoor onzeker. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: